Madonnas regidebut – W.E

Just nu recenserar jag Madonnas regidebut ”W.E.” för ett par tidningar. ”W.E.” berättar två parallellhistorier om två kvinnor i olika tid och rum. Den ena historien handlar om 1900-talets kärlekssaga, romansen mellan kung Edvard VIII (James D’Arcy) av England och amerikanskan Wallis Simonson (Andrea Riseborough). Han avstod tronen och abdikerade för att kunna gifta sig och leva med den kvinna han älskade. Den andra historien utspelar sig i samtida New York och handlar om en ung kvinna, Wally Winthrop (Abbie Cornish), som sitter fast i ett kärlekslöst äktenskap och fyller sitt behov av romantik genom att leva sig in i Wallis Simpsons liv som hon är besatt av.

En minst sagt ojämn film där den ena parallellhistorien är fantastisk medan den andra stundtals kräver skämskudde. ”W.E.” har fått dåliga recensioner över lag i internationell press men det är orättvist, det är ingen perfekt film men det är en modig och snygg debut. Bäst är det visuella med fantastisk Golden Globe-belönad musik samt elegant foto, scenografi och kostym, samt kvinnoporträtten – Abbie Cornish och Andrea Riseborough.

Wallis Simpson var en stor stilikon och står bara citatet: ” I’m not a beautiful woman. I’m nothing to look at, so the only thing I can do is dress better than anyone else.”

Betyg: 3/5

Ur filmen ”W.E.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: